Guasha behandeling

Bij de behandeling wordt guasha olie op de huid gebracht. Deze olie gebruikt men enerzijds als geleider en bescherming, dat de huid niet beschadigd en anderzijds in verband met de bestandsdelen. Deze guasha olie bestaat namelijk uit diverse chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte enz.) Men kan niet zomaar een willekeurige olie gaan gebruiken, omdat andere olieën bestanddelen kunnen bevatten waardoor allergische reacties kunnen ontstaan.

Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een guasha schraper te “schrapen”. Een schraper kan gemaakt zijn uit mineraal gesteente, hoorn, kunsthars of metaal. Door de schraaptechniek ontstaat een betere doorstroming van Qi en Bloed waardoor o.a. een betere doorbloeding (huid wordt rose) en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen “bloeduitstortingen” (sha) onder de huid variërend van rood tot grijs/zwart. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een acute- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Doordat men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode “bloeduitstortingen”, wat betekent dat het lichaam weer gezonder wordt.
 Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken!

Print onze intake formulier uit, vul het in en neem mee naar je guasha behandeling.